skip to Main Content

Eerste steen uitbreiding Bankethuis

Eerste Steen Uitbreiding Bankethuis

Op vrijdag 25 september legden de driejarige Sem van Mourik met zijn opa Ton de eerste steen voor de uitbreiding van de bestaande bakkerij aan Het nieuwe Achterom 11 in Est. Daarmee bekroonden zij een bijzondere dag voor de familie Van Mourik en de medewerkers van Het Bankethuis.

Met 1200 m2 nieuwbouw wordt Het Bankethuis bijna verdubbeld in aantallen m2. In de nieuwbouw is 500 m2 gereserveerd voor een grote diepvries waar halffabricaten banket worden ingevroren en opgeslagen. Daarnaast komt er achter de oven en invriestunnel een ruimte van dertien meter voor het afkoelen en inpakken van de producten. Op de verdiepingsvloer krijgen de medewerkers een nieuwe kantine met toiletgroep en een ruime omkleedruimte.

Opa Ad Van Mourik startte in 1951 een bakkerij in Est aan de Wethouder van Akenstraat. Helaas brandde deze in 1958 af. Daarna kwam er een nieuwe bakkerij, waar zijn achtjarige zoon Ton in 1959 de eerste steen voor legde.

Het bedrijf floreerde. Het werd dan ook vanzelfsprekend dat Ton als enige zoon naar de bakkersschool ging om het vak te leren. In oktober 1975 nam hij met zijn vrouw Gosewien de bakkerij over van opa en oma.

De ambachtelijke bakkerij waar brood en banket werden gemaakt voor bezorgbakkers, ziekenhuizen, supermarkten en voor de eigen winkel in Tiel groeide en werd al snel te klein. In 1985 kochten Ton en Gosewien daarom een huis met schuur en grote boomgaard aan de Dreef in Est. Twee jaar duurde het voordat zij vergunning kregen voor het bouwen van een nieuwe, moderne bakkerij. Ad van Mourik (zoon van Ton en Gosewien) legde in 1988 de eerste steen hiervoor, toevallig ook als 8-jarige.

Vanaf jonge leeftijd hielpen Ad en zus Mascha mee in de bakkerij. Beiden deden na hun studie echter eerst werkervaring op bij andere bedrijven. In 2009 keerden zij terug naar de bakkerij inmiddels gericht op alleen banketproducten. Sinds 2011 zijn ze beiden eigenaar van Het Bankethuis.

De afgelopen jaren stonden in het teken van het bedrijf geschikt maken voor de toekomst. Het resulteerde in nieuwe bouwplannen. Hiervoor legde vrijdag Sem, lid van de vierde generatie van de familie, met zijn opa de eerste steen.

error: Content is protected !!
Back To Top